12 October 2010

Baik vs Jahat

Entry nie memang dah lama aku nak buat tapi aku tangguhkan dulu sebab aku rasa tak penting sangat kot. Tapi akhir2 nie aku rasa cam nak jugak publish topik nie.

Kat dunia nie aku rasa orang yang buat baik takkan kemana tapi orang yang buat jahat secara terang-terangan akan lebih berjaya. Kat akhirat usah dicerita sudah semestinya yang mempunyai amalan baik ke syurga yang jahat sendiri taulah yea.

Ada kenalan aku yang hidup dia susah. Susah yang aku maksudkan bukanlah miskin tapi orang langsung tak pandang dia sama ada dari segi keja atau kehidupan peribadi. dan sosial dia Malah orang cakap yang dia berpura-pura untuk jadi baik. Nak meraih simpati je. Tapi berlainan dengan orang yang jahat. Dah terang lagi bersuluh yang perbuatan dia salah tapi dia mendapat segala-gala yang di nak dengan mudah. Orang tak pernah nak pertikaikan yang dia jahat.

So aku rasa baik aku jadi jahat je. Senang. Tp bila direnung-renungkan dahlah aku nie tak sebaik mana baik  pun. Baik aku hidup susah je kat dunia nie, semoga aku mendapaat keberkatan diakhirat sana kelak. Biarlah susah didunia tapi jangan susah diakhirat kelak...

mood : sdg mendalami ilmu agama & ingin kembali ke pangkal jalan.....

2 comments:

  1. aku rasa 'baik' aku jadi 'jahat'..
    nak jadi baik ke jahat..?
    :p

    ReplyDelete
  2. k0 mmg dah smula jd "jahat" tak perlu berubh p0n...

    ReplyDelete