05 March 2013

Exam KPSL

Hye semua.

Sedang sibuk semua orang mengupdate berita tentang Lahad Datu, aku pula nak update tentang exam yang bakal aku duduki. Sebenarnya aku tak adalah beriya-iya sangat nak ambil exam KPSL nie, tapi galakan dari cc aku terus aku register permohonan aku. Tambahan pula semua budak opis aku yang layak dah register. Macam ketinggalan pula kalau aku tak ambik jugak.

Exam KPSL nie, adalah untuk kakitangan kerajaan yang masih berkhidmat untuk naik pangkat. Maksudnya kalau lulus exam, interview dan ada kekosongan, insyallah dapatlah naik pangkat. Tapi dari cerita yang aku dengar untuk lulus exam sangatlah susah. Ada budak opis aku dah beberapa kali ambik, hanya lulus satu paper je. Untuk KPSL N27 ada 3 paper. Bahagian A, B dan C. Yang aku pasti Bahagian A berkaitan Perintah Am, Bahagian C pula berkaitan Undang-undang. Tapi bahagian B tak habis survey lg.

Sebenarnya ini merupakan kali pertama aku nak apply exam nie. Jadi memang tak ada idea langsung macam mana soalan yang bakal dikeluarkan. Jadi berserah jelah. Yang bagusnya boleh bawa buku masuk dalam dewan. Cuma sempat dengan tak je untuk ko selak buku tue. Dari apa yang aku survey sebelum exam tue kenalah buat label pada buku. (bahasa cc aku bukan label tapi belalai). Senang nanti tak payah nak tercari-cari. Buang masa je. Masa sangat berharga bila berada didalam dewan exam.

Jadi sekarang nie aku memang berserah jelah. Ada rezeki, insyallah lulus. Semoga rakan-rakan yang lain mendoakan agar aku lulus yea.. Amin.

Dah selesai register.

Antara buku yang perlu dibaca. Nie baru 2 buah je.

No comments:

Post a Comment